سرور چیست؟

camb

کاربر انجمن پارسه دو
کاربر انجمن پارسه
سرور چیست ؟ در معنای لغوی به معنی خدمت دهنده است. سرور همیشه روشن و در دسترس است و در واقع مسئولیت مدیریت اطلاعات و داده ها را بر عهده دارد. به عبارت دیگر Server به عنوان سرویس دهنده، اطلاعات و داده ها را در اختیار گیرنده (Client) که همان پلتفرم های کاربر است، قرار می دهد. زمانی که دسترسی به داده ها تحت یک شبکه داخلی باشد، آن را سرور شبکه می نامیم و در این حالت تمامی کامپیوتر های موجود در آن شبکه از این کامپیوتر سرور فرمان خواهند گرفت. اما وقتی که این شبکه را کمی بزرگتر در نظر بگیریم، در این حالت با گروه های کامپیوتری بسیار بزرگ که به ابر کامپیوتر ها معروف هستند، رو به رو هستیم. این ابر کامپیوتر ها حاوی داده ها و اطلاعات فوق العاده زیادی هستند که دائما در دسترس است.

به عنوان مثال، همانطور که می دانید مرورگر های مختلفی از جمله Chrome، Mozilla Firefox، Opera و… وجود دارند که شما می توانید از آنها استفاده کنید. زمانی که شما در مرورگر خود (به عنوان مثال مرورگر Chrome) به دنبال موضوعی هستید، در این حالت
درخواست خود را به مرورگر داده و این مرورگر به سرور مربوطه مراجعه کرده و اطلاعات و داده های لازم را از آن گرفته و به شما تحویل می دهد.

سرور ها دارای نرم افزار و سیستم عامل های مختص به خود هستند که بر روی این کامپیوتر ها نصب می شود. از این جمله می توان به سیستم‌ عامل‌‌ هایی همانند توزیع های مختلف Linux و Windows Server اشاره کرد.

همچنین بر اساس ساختاری، به هنگام خرید سرور اختصاصی خارج بایستی بدانید که سرورها به سه دسته Tower ،Rack و Blade تقسیم می شوند که Rack و Blade بیشتر در محیط ها و شبکه های بزرگ مانند ISP ها استفاده می شوند. این سرور ها باید بطور شبانه روزی کار کنند. به همین دلیل برای مراقبت و خنک کردن آنها بهترین روش ها به کار گرفته می شود.

انواع سرور چیست


بعد از آشنایی با تعریف اصلی این محصولات لازم است تا به بررسی انواع مختلف سرور مجازی بپردازیم و اطلاعاتی را نیز در این زمینه در اختیار شما قرار دهیم.

فایل سرور


یکی از ابتدایی ترین انواع سرور ها را می توان فایل سرور دانست. این کامپیوتر ها در ادارات و سازمان ها کاربرد های فراوانی دارند و کاربران به راحتی از طریق آن ها می توان فایل ها و دیگر موارد را از طریق شبکه ی داخلی به اشتراک بگذارند.

گیم سرور



در جهان هر روز شاهد پیشرفت بازی های مختلف هستیم. به دلیل اینکه کابراین زیادی از این بازی ها استفاده می کنند لازم است تا یک سرور اختصاصی برای آن ها ایجاد شود. این کار باعث می شود تا ترافیک قابل توجه ایجاد شده روی این سرور ها بتواند به راحتی مدیریت شود و کاربران بدون هیچ دغدغه ای به بازی های مختلف بپردازند.

میل سرور


یکی از بهترین و متداول ترین روش های امروزی برای برقراری ارتباط استفاده از ایمیل است. ویژگی های مختلف ایمیل باعث شده است تا بسیاری از شرکت از این روش برای بازاریابی محصولات خود استفاده کنند. به همین دلیل است که ممکن است حجم ایمیل های دریافتی و خارج شده از این سازمان ها و شرکت ها زیاد باشد.

برای مدیریت این حجم بالای ایمیل ها و همچنین جلوگیری از محدودیت های ترافیکی لازم است تا یک میل سرور ایجاد شود. ایمیل شرکتی یا سازمانی که بر اساس دامنه اختصاصی وب سایت ارائه می شود، جایگاه بالای مجموعه و از همه مهم تر امنیت بهینه ایمیل های ارسالی و دریافتی را نشان می دهد.

وب سرور


این نوع از پر کاربرد ترین انواع سرور است که برای راه اندازی وب سایت ها و صفحات تحت وب استفاده می شود.اگر با مفهوم وب سرور چیست؟ آشنا نیستید مقاله ما را برای کسب اطلاعات مطالعه نمایید.

سرور محاسباتی


برخی از شرکت ها یا سازمان ها برای امور خود از محاسبات زیاد و مختلفی استفاده می کنند. این حجم بالا از محاسبات باعث می شود تا برای مدیریت بهتر این محاسبات، لازم باشد تا آن ها یک سرور محاسباتی را اجاره نمایند و کار های مختلف خود را بر روی آن انجام دهند.



سرور اپلیکیشن


راه اندازی اپلیکیشن ها تحت وب با استفاده از سرور اپلیکیشن باعث می شود تا افراد برای کابرد های مختلف نیازی به نصب اپلیکیشن روی کامپیوتر شخصی خود نداشته باشند و تمام عملیات مورد نیاز خود را تحت وب انجام دهند.

دیتابیس سرور


وظیفه دیتابیس سرور ارائه خدمات و سرویس دیتابیس است. دیتابیس سرور ها از نظر منطق عملکرد و ساختار با هم متفاوت هستند.

پراکسی سرور


این نوع از سرور و اپلیکیشن به عنوان واسط عمل کرده و درخواست‌های ارسالی از سمت کا‌لاینت‌ها را به سرور منبع صحیح آن انتقال می دهد. ابتدا یک کلاینت به پراکسی سرور متصل شده و درخواست یک سرویس را ارسال می کند، همانند ایجاد یک کانکشن، درخواست مشاهده یک صفحه وب، دریافت فایل و…. وظیفه پراکسی این خواهد بود که درخواست را به سرور مربوط به آن ارسال کند؛ درخواست وب به وب سرور و درخواست فایل به فایل سرور.

به شما پیشنهاد می شود برای کسب اطلاعات در حوزه Container چیست مقاله ما را مطالعه نمایید.

سوالات متداول

سرور چیست؟
سرور در معنای لغوی به معنی خدمت دهنده است. سرور همیشه روشن و در دسترس است و در واقع مسئولیت مدیریت اطلاعات و داده ها را بر عهده دارد. به عبارت دیگر Server به عنوان سرویس دهنده، اطلاعات و داده ها را در اختیار گیرنده (Client) که همان پلتفرم های کاربر است، قرار می دهد. زمانی که دسترسی به داده ها تحت یک شبکه داخلی باشد، آن را سرور شبکه می نامیم و در این حالت تمامی کامپیوتر های موجود در آن شبکه از این کامپیوتر سرور فرمان خواهند گرفت. اما وقتی که این شبکه را کمی بزرگتر در نظر بگیریم، در این حالت با گروه های کامپیوتری بسیار بزرگ که به ابر کامپیوتر ها معروف هستند، رو به رو هستیم. این ابر کامپیوتر ها حاوی داده ها و اطلاعات فوق العاده زیادی هستند که دائما در دسترس است.
وظیفه دیتابیس سرور چیست؟
وظیفه دیتابیس سرور ارائه خدمات و سرویس دیتابیس است. دیتابیس سرور ها از نظر منطق عملکرد و ساختار با هم متفاوت هستند.
منظور از سرور محاسباتی چیست؟
برخی از شرکت ها یا سازمان ها برای امور خود از محاسبات زیاد و مختلفی استفاده می کنند. این حجم بالا از محاسبات باعث می شود تا برای مدیریت بهتر این محاسبات، لازم باشد تا آن ها یک سرور محاسباتی را اجاره نمایند و کار های مختلف خود را بر روی آن انجام دهند.

نوشته سرور چیست؟ اولین بار در بلاگ ایران هاست. پدیدار شد.

ادامه مطلب...
 
عقب
بالا