آموزش اتصال دامنه به هاست

camb

کاربر انجمن پارسه دو
کاربر انجمن پارسه
آموزش اتصال دامنه به هاست
اتصال دامنه به هاست عملیاتی آسان اما مهم است که، جهت متصل نمودن وب سایت طراحی و میزبانی شده در هاست به دامنه انجام می‌گردد. اضافه کردن دامنه به هاست به صورت کلی، در ۲ سناریو مختلف قابل تعریف و انجام خواهد بود. در این مقاله ما ابتدا به تعریف کوتاهی از دامنه و هاست خواهیم پرداخت و سپس ۲ سناریو مطرح شده را، برای شما توضیح می‌دهیم.

تعریف دامنه (Domain)



برای راه اندازی یک کسب و کار آنلاین و فعالیت در دنیای وب، از ثبت دامنه باید شروع کنید. اولین قدم برای راه اندازی وبسایت، انتخاب نام دامین متناسب کسب و کار شماست. پس از ثبت دامنه، با نام آن در دنیای مجازی شناخته خواهید شد. اینترنت از اتصال چندین کامپیوتر قدرتمند که به آنها سرور می‌گویند تشکیل شده است. دسترسی به این سرورها از طریق آدرس IP قابل انجام است. هر سرور می‌تواند یک یا چند آدرس IP داشته باشد. بدیهی است برای قریب به اکثر افراد حفظ نمودن این آدرس‌های IP که از ترکیب چند عدد ساخته می‌شوند کاری دشوار و دردسرساز خواهد بود. برای رفع این مشکل، مفهوم دامنه شکل گرفت. دامنه‌ها با کمک DNS سرورها به آدرس‌های IP اشاره شده متصل می‌شوند.

تعریف هاست (Host)


هاست یا در واقع میزبانی وب، همان فضای کسب و کار در دنیای دیجیتال است، برای راه اندازی وب سایت پس از ثبت دامنه، انتخاب و خرید میزبانی وب ضروری است. میزبانی وب در حقیقت بخشی از یک سرور در اینترنت میباشد، که به کسب و کار شما تخصیص داده شده است. با این میزبانی به سرویس های مورد نیاز برای راه اندازی وب سایت، از جمله فضای دیسک، ترافیک، ایمیل اکانت، FTP اکانت و دیتا بیس ها دسترسی داشته باشید.

چگونه دامنه را به هاست متصل کنیم؟


همانطور که در ابتدای این مقاله اشاره شد، آموزش اتصال هاست به دامنه علی رغم سادگی بسیار با اهمیت است. علت این اهمیت، نیاز وبسایت یا اپلیکیشن شما به یک آدرس مشخص و ساده جهت دسترسی است. در همینجا باید بگوییم که آموزش اتصال دامنه به هاست سی پنل یا هاست های دیگر تفاوتی با یکدیگر ندارد پس با ما همراه باشید تا نحوه وصل کردن دامنه به هاست را به شما شرح دهیم.

نحوه اتصال دامنه به هاست از طریق DNS انجام می‌شود. DNS یا همان Domain Name System سرویسی است که دامنه‌ها را به آدرس‌های IP تبدیل می‌کند. نحوه تنظیم dns روی هاست به این صورت است که مقادیر NS مربوط به DNS سرور هاست خود را، داشته باشید. هر هاست دارای دو یا چند آدرس NS اختصاصی است که شما باید آنها را در دامنه خود تنظیم نمایید.


جهت اتصال دامنه به هاست ۲ سناریو زیر ممکن است رخ بدهد:

  1. دامنه و هاست از «شرکت الف» خریداری شده است – در این سناریو شرکت میزبان شما (شرکت الف) اگر اتوماسیون حرفه‌ای داشته باشد به صورت خودکار اتصال دامین به هاست را انجام می‌دهد و شما نیازی به انجام عملیات اضافه را ندارید. در صورتیکه شرکت میزبان این قابلیت را نداشته باشد نیاز است که از آنها در خواست نمایید تا مقادیر NS هاست را در اختیار شما گذاشته و سپس از طریق پنل دامنه خود اقدام به اضافه کردن دامین به هاست کنید. همچنین از آنجایی که دامنه و هاست شما هر دو در یک شرکت واحد، میزبانی می‌شود، می توانید از شرکت میزبان بخواهید تا تنظیمات NS هاست را برای شما انجام دهند.
  2. سناریو دوم برای ست کردن دامنه روی هاست این است که دامنه در «شرکت الف» به ثبت رسیده و هاست وردپرس در «شرکت ب» – در این حالت شما در ابتدا می‌بایست از شرکت میزبان هاست خود، مقادیر NS آنها را سوال نمایید. پس از دریافت مقادیر NS هاست خود باید آنها را در پنل دامنه، نزد شرکت میزبان دامنه تنظیم نمایید. همچنین معمولا این امکان را دارید تا مقادیر NS هاست خود را در اختیار شرکت میزبان بگذارید و آنها اقدام به ست کردن هاست روی دامنه نمایند.
منظور از پنل دامنه چیست؟


اگر دامنه‌ی خود را از یک شرکت معتبر ثبت دامنه اینترنتی تهیه کرده باشید جهت مدیریت دامنه، وبسایتی را در اختیار شما می‌گذارند که امکان تغییر اطلاعات مالک دامنه و تنظیمات و ثبت NS را خواهید داشت. در صورتیکه به این پنل دسترسی ندارید می‌بایست، از شرکت میزبان دامنه خود تقاضا نمایید که تغییرات مربوط به NS دامنه‌ی شما را انجام دهند.

تنظیمات DNS چگونه است؟



برای انجام تنظیمات دامنه در پنل دامنه کافیست به منوی مورد نظر وارد شوید و در فیلدهایی که عموما Name Server (به اختصار NS) نامیده می‌شود، مقادیر NS هاست خود را کپی نمایید. بنا به قوانین بین المللی هر هاست و دامنه باید حداقل ۲ مقدار NS داشته باشد و این مقادیر معتبر نیز باشند. در صورتیکه اقدام به وارد نمودن یک NS نمایید یا ۲ بار یک مقدار را تکرار کنید، در پنل دامنه خطا دریافت خواهید کرد. همچنین در برخی از مواقع در صورتیکه مقادیر NS شما معتبر نباشند و یا دچار اشکال شده باشند، در حین تنظیم DNS خطا دریافت خواهید کرد. در صورتیکه با مراحل تنظیمات DNS خود مشکل داشتید، می‌توانید از شرکت ثبت کننده دامنه‌ی خود راهنمایی دریافت نمایید.
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:
عقب
بالا